Gaze medicale pentru testare cardiopulmonară

Gazele medicinale pentru testare cardiopulmonară sunt o componentă-cheie în evaluarea funcţiilor plămânilor şi a randamentului cardiac.

Gazele medicinale pentru testare cardiopulmonară (cunoscute şi sub denumirea de gaze medicinale pentru testarea plămânilor) sunt formate dintr-un amestec de gaze care conţine un gaz trasor. În timpul testului, gazul expirat este analizat iar diferenţele de concentraţie a gazului trasor pot fi utilizate pentru a măsura funcţiile pulmonare sau fluxul de sânge din plămâni. Când este utilizat împreună cu echipamente de diagnosticare, acest amestec de gaze măsoară diferite funcţii ale plămânilor pentru a ajuta la evaluarea pacienților cu tulburări grave ale plămânilor, precum astmul, boala pulmonară obstructivă cronică sau boala pulmonară interstiţială.

Un gaz tipic pentru testarea funcţiilor plămânilor conţine un amestec de monoxid de carbon şi heliu, restul fiind format din oxigen şi azot. Monoxidul de carbon este utilizat pentru a testa funcţia de transfer a plămânilor iar heliul ajută la stabilirea volumului plămânilor.
 

Doctor uses lung test gas for checking lung function patient.

Ai o întrebare?