Amestec de protoxid de azot/oxigen medicinal

Amestecul de protoxid de azot/oxigen medicinal este utilizat ca agent analgezic/sedativ.

În practica clinică, solubilitatea redusă a protoxidului de azot în ţesuturile şi fluidele biologice înseamnă că amestecul de protoxid de azot/oxigen medicinal asigură o rapidă calmare a durerii şi eliminare a gazului din plămâni. O altă caracteristică privind siguranţa este compoziţia produsului premixat, care constă într-un amestec de 50 % protoxid de azot şi oxigen, pentru a preveni hipoxia în cursul administrării.

Amestecul de protoxid de azot/oxigen medicinal poate fi administrat prin inhalaţie cu ajutorul măştilor de faţă sau de nas ori al pieselor de gură, fie ca două gaze separate livrate printr-un dispozitiv de amestecare, fie ca amestec fixat 50-50. Debitul gazului poate fi reglat de o supapă de dozare, activată de inspiraţia pacientului. Echipamentul este proiectat pentru a fi portabil şi uşor de utilizat, atât în interiorul, cât şi în afara spitalului.

Deoarece amestecul de protoxid de azot/oxigen medicinal este administrat prin inhalaţie şi, prin urmare, este neinvaziv, nu este necesară inserarea unei canule sau instalarea unei linii intravenoase. Acest lucru înseamnă că analgezia/sedarea cu amestec nu necesită administrarea de către un specialist anestezist, putând fi administrată de către personal instruit, precum paramedici, infirmieri şi moaşe.

Anaesthetist fitting mask to a patient

Ai o întrebare?