O2matic - Titrarea automată a oxigenului

Oxigenatorul O2matic sprijină cadrele medicale din spitale și din clinici asigurând oxigenarea automată a sângelui pentru pacienții care fac oxigenoterapie. În acest fel se economisește din timpul prețios al cadrelor medicale

O2matic și COVID-19

O2matic reduce numărul de vizite pe care trebuie să le facă asistenții medicali pacienților
O2matic reduce punctele de contact
O2matic suport în administrarea oxigenului
Terapia cu oxigen este una din cele mai frecvente tratamente folosite de cadrele medicale din spitale și clinici - nu doar pe timp de criză.
Necesită multe resurse umane care ar putea fi folosite și în altă parte.
Pacienții fiind izolați și cu risc mare de răspândire a bolii, cadrele medicale trebuie să poarte echipament de protecție înainte să intre la acești pacienți iar după vizită trebuie să iși dea echipamentul jos și să se dezinfecteze.
Aceasta însemnă volum de muncă suplimentar pentru personalul spitalului care este oricum stresat și expus unui risc mare de contactare a virusului. Prin ajustarea automată a fluxului, O2matic ajută la reducerea numărului de vizite pe care trebuie sa îl facă personalul medical pacienților.
Măsurarea în timp real a oxigenării (SpO2) asigură adaptarea în timp real a fluxului de oxigen dacă este necesar.
În plus, O2matic este dotat cu mai multe funcții de alarmă și înregistrare de date, de ex. să atenționeze dacă nivelul de SpO2 al pacientului se mărește.

O2matic. Face diferența

Terapia cu oxigen (O2) este cel mai folosit tratament în spitale. Având în vedere utilizarea pe scară largă a terapiei cu O2 în toate secțiile din spitale, soluția O2matic a fost dezvoltată pentru a sprijini personalul medical din spitale și clinici, punându-se accent pe reducerea efortului acestuia și asigurarea oxigenării stabile a sângelui.

Dispozitivul O2matic realizează acest lucru prin ajustarea continuă a fluxului de oxigen la pacient pe baza saturației efective de oxigen din sânge, care este măsurată cu un senzor standard de oximetrie.
 • Reglează fluxul de oxigen automat în funcție de saturația de oxigen necesară (SpO2)¹ 
 • Reduce episoadele de hipoxemie severă și moderată² 
 • Întrerupere automată de la terapia cu oxigen
 • Potrivit pentru toți pacienții, indiferent de stadiul tratamentului cu semnal SpO2 fiabil

Cum funcționează O2matic

Principalul obiectiv al tratamentului cu oxigen este menținerea nivelului de oxigen din sânge al pacientului într-un interval predefinit. Reglarea nivelului de oxigen necesită de obicei multă forță de muncă, fiind necesar ca asistenții medicali să fie foarte atenți și să efectueze mai multe măsurători la fața locului adaptând  manual fluxul de oxigen până la atingerea nivelului necesar. O2matic reduce necesitatea intervenției asistenților medicali, asigurându-se în același timp că nivelurile de oxigen necesare sunt îndeplinite.
 • O2matic oferă mijloace inteligente pentru a ajusta automat fluxul de oxigen până la atingerea nivelului dorit. Deoarece nivelul de oxigen se poate schimba în timp, fluxul de oxigen se adaptează continuu astfel încât acesta să rămână în intervalul dorit.
 • Dispozitivul O2matic înlocuiește regulatorul de presiune comun - acesta măsoară continuu nivelul de oxigen din sânge al pacientului și, folosind algoritmii potriviți, ajustează automat fluxul de oxigen necesar. Acest lucru ajută la reducerea numărului de intervenții făcute de asistenții medicali și la reducerea riscului de scădere a nivelului de oxigen.

Mai multe informații despre O2matic

 • Dispozitiv de furnizare a oxigenului care ajustează automat fluxul de oxigen la nevoile pacientului, pe baza datelor primite în timp real (SpO2, Flux, puls).
  • Necesarul de SpO2 definit de utilizator (80 %– 100%)
  • Fluxul de oxigen 0-15 Lpm (0-20 Lpm la modul manual)
  • Întârziere a semnalului de alarmă (0-300 sec)
  • Monitorizare SpO2, O2 debit și puls
 • Dispozitivul poate fi folosit în 2 moduri:
  • Modul “O2matic” (titrarea automată a oxigenului)
  • Modul manual, cu monitorizare ("debimetru digital"- 0-20Lpm )
 • Funcțiile de alarmă sunt disponibile pentru:  SpO2, debit, puls, NU este conectată sursa de oxigen, necesarul de O2 nu poate fi livrat (ex tubul este blocat)
Funcționează la toate sursele de oxigen inclusiv la priza de perete de oxigen, cât și la buteliile LIV și LIViQ
Parametrii monitorizați sunt înregistrați astfel fiind posibilă includerea datelor în fișa pacientului și ajustarea tratamentului conform acestor informații

O2matic este disponibil si pe Online Shop