Homecare respiratory services

Oxigenoterapia

Furnizăm oxigenoterapie de lungă durată la domiciliu personalizată în funcție nevoile pacienților

Ce este boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC)

POC este termenul folosit pentru a descrie o serie de boli evolutive care duc la îngustarea căilor respiratorii și fac respirația dificilă. BPOC moderată și severa afectează aproximativ 65 de milioane de oameni în întreaga lume. Cele mai întâlnite afecțiuni din sfera BPOC sunt emfizemul și bronșita cronică, dar BPOC poate include și astmul refractar (ireversibil) și unele forme de bronșectazii.

Fumatul este de departe principala cauză a BPOC, însă aceasta poate fi cauzată și de expunerea îndelungată la poluarea aerului, la praf sau substanțe chimice. Dat fiind faptul că BPOC este o boală cronică, aceasta nu se poate vindeca, dar poate fi ținută sub control. Medicația și schimbarea stilului de viață, cum ar fi renunțarea la fumat, pot ajuta.

Cum vă poate ajuta Oxigenoterapia de lungă durată?

Oxigenul poate ajuta la tratarea simptomelor pacientului prin:
•    reducerea sentimentului de dispnee
•    îmbunătățirea cantității de exerciții fizice sau de activități pe care le poate realiza
•    îmbunătățirea capacității de a dormi
•    îmbunătățirea calității vieții
•    creșterea nivelului său de confort

Unele persoane pot avea un nivel redus de oxigen chiar și în starea de repaus și pot beneficia de pe urma oxigenoterapiei de lungă durată. Altor pacienți li se poate recomanda folosirea oxigenului pentru un anumit timp, deși nu mai puțin de 15 ore pe zi. În fiecare caz, este necesară o evaluare completă pentru a găsi rețeta corectă pentru nevoile pacientului respectiv.

Oxigenoterapia poate fi administrată în diferite moduri, în funcție de nevoile și stilul de viață al pacientului.

Homecare respiratory services

Forme de livrare a oxigenului medical

Liquid medical oxygen Oxigen lichid


Oxigenul lichid de uz medical se păstrează într-un recipient termoizolant din oțel inoxidabil, care funcționează într-un mod asemănător cu termosul. Oxigenul medical poate fi furnizat sub formă de gaz comprimat în recipiente de diferite dimensiuni. Acesta este produs cu respectarea unor norme farmaceutice stricte.

Noi livrăm recipientul staționar la domiciliul pacientului și îl înlocuim în mod regulat cu un recipient reîncărcat, care conține 20 sau 30 de litri de oxigen lichid (echivalentul a 80 și 120 de butelii de gaze cu o capacitate de un litru).

Acesta este completat de recipiente portabile, mici și ușoare, încărcate din recipientul de la domiciliu și purtate pe umeri sau într-un rucsac special adaptat, care permit pacientului să se deplaseze dintr-un loc într-altul. Noi respectăm normele farmaceutice atunci când documentăm siguranța și eficacitatea gazelor noastre medicale. Toate recipientele noastre de gaze sunt solide, fiabile, ușor de utilizat și sigur de manipulat. Pentru a oferi cea mai bună calitate, toate recipientele sunt testate la fiecare încărcare cu scopul de a asigura în continuare siguranța pacientului. Oxigenul lichid este vaporizat, adică trecut în stare gazoasă, și încălzit la temperatura camerei în interiorul echipamentului, înainte de a fi administrat printr-o canulă nazală sau mască.
Tehnicienii Linde specializați în asistență la domiciliu demonstrează modul în care se utilizează un recipient în condiții de siguranță și oferă instrucțiuni detaliate și îndrumări referitoare la siguranță.


Oxigen medical îmbuteliat


Oxigenul medical poate fi furnizat sub formă de gaz comprimat în butelii de diferite dimensiuni. Acesta este produs cu respectarea unor norme farmaceutice stricte.

Buteliile mai mari pot fi folosite la domiciliu și sunt adesea furnizate împreună cu un concentrator de oxigen ca un back-up. Butelii portabile mai mici sunt disponibile pentru utilizare în afara domiciliului si sunt adesea furnizata impreuna cu un concentrator de oxigen.

Noi respectăm normele farmaceutice atunci când documentăm siguranța și eficacitatea gazelor noastre medicale. Toate buteliile noastre de gaze sunt solide, fiabile, ușor de utilizat și sigur de manipulat. Pentru a oferi cea mai bună calitate, toate buteliile sunt testate la fiecare încărcare cu scopul de a asigura în continuare siguranța pacientului.

Tehnicienii Linde specializați în asistență la domiciliu demonstrează modul în care se utilizează o butelie în condiții de siguranță și oferă instrucțiuni detaliate și îndrumări referitoare la siguranță.

-    Standard portable cylinders
Buteliile portabile pot fi transportate cu ajutorul unei genți sau al unui cărucior. Tehnicianul Linde specializat în asistență la domiciliu va discuta nevoile pacientului și il poate ajuta sa decida varianta optima conform nevoilor acestuia. Buteliile portabile ajută pacientul să beneficieze de oxigenoterapie în afara domiciliului său. Este important ca pacientul să discute cu medicul curant despre activitățile sale normale de zi cu zi, pentru a permite medicului să prescrie cantitatea corectă de oxigen pe care pacientul o va utiliza în anumite momente.

Buteliile portabile ajută pacientul să beneficieze de oxigenoterapie în afara domiciliului său. Este important ca pacientul să discute cu medicul curant despre activitățile sale normale de zi cu zi, pentru a permite medicului să prescrie cantitatea corectă de oxigen pe care pacientul o va utiliza în anumite momente.

Buteliile portabile standard pot funcționa până la 7,5 ore (la un debit de 1 litru pe minut). 


-    Butelii cu greutate redusă
Sunt disponibile butelii cu greutate redusă, care sunt mai ușor de purtat în timpul deplasărilor. Acestea sunt ideale și pentru copii sau pentru pacienții adulți mai firavi care consideră că butelia portabilă standard este puțin cam grea pentru a o purta. Aceste butelii pot funcționa timp de cinci ore (la un debit de 1 litru pe minut).


Concentrator de oxigen (COX)

Un concentrator de oxigen funcționează prin aspirarea aerului. Acesta separă oxigenul de celelalte gaze cu ajutorul unui sistem de filtre care permite doar trecerea oxigenului. Pacientul respiră oxigenul în mod normal, prin masca sau canula sa. Restul persoanelor din încăpere vor continua să respire cantități normale de oxigen.

Concentratorul poate fi folosit cu un furtun de oxigen lung pentru deplasarea prin casă.Concentratorul are dimensiuni reduse și se conectează la sistemul de alimentare cu electricitate al casei, consumând cca. 300 Wați pe oră (cam cât patru becuri). În unele cazuri se recomanda o butelie de rezervă pentru a fi utilizată în caz de întrerupere a alimentării cu energie electrică.

Concentratoare de oxigen portabileConcentratoarele portabile administrează oxigen în mod continuu, pentru ca pacientul să nu fie nevoit să transporte mai multe butelii pentru a nu rămâne fără oxigen. Acestea funcționează pe baza unei acumulator care trebuie să fie reîncărcată în mod regulat. Concentratoarele portabile dau posibilitatea pacientului să treacă de la alimentarea cu curent alternativ în casă la alimentarea cu curent continuu în mașină sau la alimentarea de la baterie atunci când merge pe jos, pentru mobilitate maximă.

Acestea pot fi folosite în avion, dar fiecare companie aeriană are propriile reguli. Recomandam pacientului sau apartinatorilor să întrebe operatorul de zbor înaintea de achizitionarea biletului.