Ventilation patient (boy) with smart vest is sitting at home. Patient is playing. Male nurse is explaining the smart vest to his mother, who is sitting on the couch.

Ventilație

Linde oferă terapie ventilatorie la domiciliu pentru persoanele care suferă, de exemplu, de BPOC în formă gravă și alte afecțiuni respiratorii, leziuni ale coloanei vertebrale și tulburări neuromusculare.

Cum poate ajuta terapia ventilatorie?


Terapia ventilatorie, cunoscută și sub denumirea de ventilație mecanică, utilizează o presiune a aerului pentru a asista mecanic sau a înlocui respirația spontană.

Există două tipuri principale de terapie ventilatorie:

    - non-invazivă ,în care aerul este administrat printr-o mască.
    - Invazivă,care necesită o traheostomie și în care o canulă este introdusă în trahee.

Tehnologia modernă a făcut ca tratamentul la domiciliu al pacienților dependenți de aparatul de ventilație mecanică, în stare stabilă, să fie din ce în ce mai normal.

Terapia ventilatorie poate ajuta la tratarea simptomelor pacientului prin:

    - îmbunătățirea schimbului efectiv de gaze prin înlesnirea respirației, diminuând în același timp efortul mușchilor respiratori

Ventilația non-invazivă cu presiune pozitivă (VNI)

Ventilația non-invazivă cu presiune pozitivă (VNI) -denumită și ventilație mecanică non-invazivă, utilizează o presiune a aerului ușoară pentru a asista mecanic sau a înlocui respirația spontană.
VNI îmbunătățește schimbul efectiv de gaze și înlesnește respirația, diminuând în același timp efortul mușchilor respiratori.
Spre deosebire de ventilația invazivă,care este realizată printr-un tub conductor de aer artificial, în VNI aerul este administrat printr-o mască ce acoperă gura și nasul.

Există trei tipuri de dispozitive de respirație artificială pentru realizarea ventilației non-invazive cu presiune pozitivă:

    - volumetric (furnizând un volum fix de aer)
    - barometric (furnizând aer prin presiune)
    - combinat (care furnizează aer atât ca volum fix, cât și prin presiune)

Specialistul în afecțiuni respiratorii va recomanda tipul adecvat de aparat de ventilație mecanică în funcție de afecțiunea de care suferă pacientul, precum și setările necesare care sunt personalizate în funcție de nevoile pacientului.

Male nurse is explaining the full fask mask to the ventilation patient. Patient is sitting on a couch at home. Device is lying on the desk in front of patient.